З новою головною редакторкою і новою назвою: газета «Вечірній Миколаїв» відновить вихід друкованого видання


14:4007.05.2024

«Підтримка від НСЖУ – це був останній шанс на відновлення газети. І ми ним скористалися!» – заявила нова головна редакторка газети «Вечірній Миколаїв» Олена Івашко.

Олена Миколаївна поділилася із пресслужбою НСЖУ планами щодо відродження газети, яка від початку війни «помирала» двічі.

Газета видається з 1990 року. Спочатку належала Миколаївській міській раді, відтак – колективу редакції. Тривалий час мала попит серед різних категорій населення. Майже всі матеріали були авторськими – передруків практично не публікували.

З початком повномасштабного вторгнення газета не мала змоги виходити, а її приміщення було пограбовано. Редакція втратила свою техніку. Двоє працівників пішли воювати, багато працівниць виїхали за межі Миколаєва. Водночас, незважаючи на ці випробування, сайт і сторінки видання в соціальних мережах і далі оновлювалися.

– Уперше відновити паперове видання вдалося у червні 2023 року. Читачі сприйняли газету із великим захопленням, особливо – ті, хто з різних причин не має доступу до інтернету. Ми одразу переконалися, що міське видання в Миколаєві люблять і чекають, – розповідає Олена Івашко.

Але невдовзі сталася трагедія – захворів і помер у молодому віці редактор газети Станіслав Козлов. Це призвело до другої зупинки виходу друкованої газети. І ось у середині квітня газетярі вирішили знов відродити своє видання й обрали новим керівником власну кореспондентку «Голосу України» Олену Івашко.

– Завдяки підтримці НСЖУ, фінансовій допомозі, яку Спілка виділила на вихід першого номера, ми маємо можливість відновити свій вихід у паперовому варіанті. Колектив зрозумів, що це – останній шанс на відновлення, і якщо ми його упустимо, газета загине остаточно, – каже Олена Миколаївна.

У виданні наразі працює четверо журналістів, які активно готують перший номер – його вихід заплановано на 20-ті числа травня. Налагоджують також контакти з міською владою. «Родзинкою» видання є історико-археологічна тематика, яку читачі сприймають із зацікавленням. Також пишуть аналітичні матеріали. Папір для друку вже є.

– Важливо, що оновлена газета виходитиме українською мовою й матиме українську назву «Вечірній Миколаїв», а не «Вечерний Николаев», як раніше, – каже Олена Івашко.

Як повідомляло Інше ТВ, 15 лютого помер головний редактор газети «Вечерний Николаев» Станіслав Козлов



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube