Деякі пенсіонери 9 областей України можуть розраховувати на додаткові виплати: Миколаївщина в переліку


10:4403.05.2024

Деякі пенсіонери можуть розраховувати на додаткові виплати до своїх пенсій у травні та червні завдяки спеціальній програмі від ООН, яка діє в країні з серпня 2023 року.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України, передає «Фокус».

Хто має право на доплату до пенсії

Для того, щоб отримати доплату до пенсії, потрібно відповідати таким критеріям:

Пенсіонери, включно з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території активних або потенційних зон бойових дій в одній із 9 областей:

Дніпропетровської;

Донецькій;

Запорізькій;

Луганській;

Миколаївській;

Сумській;

Харківській;

Херсонській;

Чернігівській.

Також на доплату можуть розраховувати пенсіонери з дуже низькими пенсійними виплатами, адже сума допомоги становить різницю між 3250 гривнями та розміром пенсії, яку отримує особа (з урахуванням усіх доплат, підвищень, додаткових пенсій і цільової допомоги).

Додаткові виплати доступні тільки тим пенсіонерам, які не отримували грошову допомогу від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року, а також виплати для внутрішньо переміщених осіб.

Якщо пенсіонер перестає відповідати хоча б одному з критеріїв, виплату додаткової допомоги припиняють.

Як отримати доплату до пенсії

Для того, щоб отримати доплату до пенсії, звертатися нікуди не потрібно — суму буде нараховано автоматично відповідно до даних, наявних у системі Пенсійного фонду України.

Гроші будуть нараховані пенсіонерам у той самий спосіб, що й пенсія — на банківські картки або через відділення “Укрпошти”.

Як повідомляло Інше ТВ, Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження – Мінсоцполітики



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube