ЄС, Данія та UNDP запускають Blue Innovation Challenge для посилення економіки Миколаєва


14:4701.05.2024

Європейський Союз (ЄС), Уряд Данії та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні у партнерстві з BOOST розпочинають прийом заявок на участь у Blue Innovation Challenge — акселераційній програмі, спрямованій на посилення економіки Миколаєва.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

Blue Innovation Challenge відбувається у критичний час, коли українські міста страждають від вторгнення Російської Федерації в Україну. Економіка країни зазнала значного спаду, інвестиційний потенціал регіонів зменшується, а нові виклики з’являються щодня. У таких умовах Миколаїв шукає інноваційні рішення, щоб прокласти шлях до економічного відновлення та сталого розвитку, перейшовши до «блакитної економіки».

Блакитна економіка — стале використання водних ресурсів для економічного зростання, покращення умов життя та створення робочих місць без шкоди екосистемам річок і морів. Вона охоплює такі сектори, як морська відновлювана енергетика, стале рибальство, прибережний туризм, морські біотехнології та багато інших.

Незважаючи на виклики, з якими він стикається, Миколаїв сповнений рішучості прийняти цю нову економічну модель і скористатися можливостями, які вона пропонує, для зростання і стійкості.

UNDP в Україні запрошує мікро-, малі та середні підприємства взяти участь у Blue Innovation Challenge та запропонувати свої ідеї для трансформації економіки Миколаєва.

Учасники та учасниці Blue Innovation Challenge отримають менторську підтримку, бізнес-акселерацію, можливості для нетворкінгу, а також фінансову винагороду у розмірі 10 000 доларів США, щоб підтримати та втілити свою інноваційну ідею.

Читайте більше та подавайте заявку на участь у Blue Innovation Challenge для міста Миколаїв за посиланням.

Blue Innovation Challenge реалізується в межах ініціативи «Мери за економічне зростання», що фінансується ЄС, та підтримано проєктом «Фонд інновацій», який фінансується Королівством Данія. Проєкти впроваджуються Програмою розвитку ООН (UNDP).

Як повідомляло Інше ТВ, Данія оголосила про проект реконструкції системи водопостачання в Миколаєві. Пілот – в Корабельному районі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube