Правоохоронці Миколаївщини передали до АРМА активи підприємства підсанкційної особи майже на 120 млн.грн.


15:1129.04.2024

У рамках досудового розслідування слідчі відділення поліції №5 Миколаївського райуправління спільно з оперативниками УСБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури встановили, що товариство з обмеженою відповідальністю, власником якого є підсанкційна особа, здійснює виробничу діяльність без відповідних дозвільних документів, чим порушує законодавство.

Завдяки проведеній низці слідчо-оперативних заходів правоохоронців та здобутих доказів, за клопотанням прокуратури суд наклав арешт на майно товариства, а саме: на об’єкти нерухомості, спецтехніку та транспортні засоби. Загальна вартість арештованого майна становить майже 120 мільйонів гривень.

Як повідомили в поліції Миколаївської області та Миколаївській обласній прокуратурі, нині арештовані активи передані до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Процесуальні дії проведені в рамках кримінального провадження за фактами легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, порушення правил використання надр, забруднення атмосферного повітря, самовправства, зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки, невиконання судового рішення (ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 240, ч.1 ст.241, ст.356, ч.2 ст. 364-1, ч.3 ст.382 КК України).

У межах досудового розслідування тривають заходи щодо встановлення місцезнаходження іншого арештованого майна, що належить підсанкційній особі.

Як повідомляло Інше ТВ, у лютому 2023 року Україна націоналізувала Миколаївський глиноземний завод. В червні 2023 року стало відомо, що апеляціею ВАКС остаточно конфісковано Миколаївський глиноземний завод.

Також повідомлялось, що на початку цього року до держбюджету перераховано 32 млн.грн., які належали націоналізованому Миколаївському глиноземному заводу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube