Які медичні заклади Миколаївщини надають безоплатну допомогу при мозкових інсультах


20:3322.04.2024

Мозковий інсульт – є гострим синдромом порушення кровообігу у мозку, що призводить до пошкодження частини мозку. Медична допомога при інсульті – безоплатна. Її вартість оплачує Національна служба здоров’я України в закладах, які мають договір на відповідний пакет –  “Медична допомога при гострому мозковому інсульті”.

“Національна служба здоров’я виплачує медичним закладам від 15 643 до 131 472 тисяч гривень за пролікований випадок, в залежності від складності та необхідності застосування тромболітичної терапії та ендоваскулярних втручань. Тарифи прораховані таким чином, аби послуга була безоплатною для пацієнта. Виплати покривають як ціну витратних матеріалів, так і роботу команди компетентних спеціалістів. Цього року медичні заклади Миколаївщини отримали понад 10  мільйонів гривень за надання допомоги при гострому мозковому інсульті. Всі виплати медичні заклади отримують вчасно та у повному обсязі” – пояснює керівник Південного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Денис Чорний. 

У 2024 році НСЗУ уклало контракт за пакетом “Медична допомога при гострому мозковому інсульті” з 9-тьма медичними закладами Миколаївської області. Зокрема: 

У місті Баштанка – КНП “Баштанська багатопрофільна лікарня”

У місті Вознесенськ – КНП “Багатопрофільна лікарня Вознесенської міської ради” 

У місті Миколаїв – КНП “Міська лікарня №1”, “Міська лікарня №4”, “Міська лікарня №5”, “Миколаївська обласна клінічна лікарня” та “Міська лікарня швидкої медичної допомоги” 

У місті Новий Буг – КНП “Новобузька багатопрофільна лікарня” 

У місті Первомайськ – КНП Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня”

Загалом, за цей рік, медичні заклади Миколаївщини надали допомогу 871 пацієнту, які звертались  з підозрою на гострий мозковий інсульт. 

В межах пакету “Медична допомога при гострому мозковому інсульті” пацієнт може розраховувати на такі безоплатні медичні послуги: 

• первинний огляд невропатологом та/або нейрохірургом;

• невідкладна нейровізуалізація (СКТ чи МРТ); 

• лабораторні та інструментальні дослідження 24/7;

• тромболітична терапія;

• оперативні втручання з видалення тромба;

• забезпечення ліками;

• реабілітаційна допомога протягом гострого періоду тощо.

Безоплатно медична допомога надається як при доставленні бригадою екстреної (швидкої) медичної допомоги, так і при самозверненні пацієнта у невідкладному стані. А також при переведенні з іншого медзакладу або структурного підрозділу лікарні.

Знайти медичний заклад, законтрактований з Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги при гострому інсульті, можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг. Необхідно обрати область (Миколаївська) та групу послуг («Медична допомога при гострому інсульті»). Або телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже потрібний медзаклад. 

Більше про безоплатні медичні послуги – в електронному посібнику «Гід по Програмі медичних гарантій для пацієнта 2024». Завантажити посібник можна за посиланням: https://cutt.ly/Nw5buw0b



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube