20 км на одній зарядці: Миколаїв отримав перші тролейбуси з автономним ходом (ФОТО)


19:2419.04.2024

Сьогодні, 19 квітня, до Миколаєва доставили три новенькі тролейбуси. Вони обладнанні системою автономного ходу, тож можуть на одній зарядці проїхати 20 км.

Це дозволить забезпечити комфортні перевезення у віддалені куточки міста, де немає контактної мережі, повідомляють в Миколаївській міськраді.

Проєкт реалізують завдяки співпраці з міжнародними партнерами.

«Ці тролейбуси отримали в рамках угоди між містом Миколаєвим та Європейським банком реконструкції та розвитку. Окремо хочу подякувати Уряду Данії, який виділив співфінансування – 3,9 мільйонів євро. Ці гроші грантові, тобто їх не потрібно буде повертати», – розповів Олександр Сєнкевич.

У рамках проєкту місто отримає 31 такий тролейбус. Як зазначив Олександр Сєнкевич, більша їх частина буде курсувати в Корабельний район.

Це сучасний і комфортний транспорт. Важливо, що він – українського виробництва. Директор КП «Миколаїелектротранс» Юрій Сметана повідомив, коли місто отримає всі тролейбуси.

«За контрактом ми маємо тримати 31 тролейбус протягом 13 місяців. На наступному тижні доставлять ще 2 тролейбуса. До кінця літа очікуємо поставку ще п’яти одиниць», – сказав Юрій Сметана.

За його словами, постачальник проведе навчання для працівників «Миколаївелектротрансу». Після цього тролейбуси вийдуть на маршрут.

Нагадаємо, що КП «Миколаївелектротранс» потрібні водії. Усі охочі працювати на такому транспорті можуть звертатися за телефоном +380503274891.

Як повідомляло Інше ТВ, Тролейбус, який під автономний хід 20 км реконструює «Миколаївелектротранс», вже пройшов обкатку (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube