На Миколаївщині прибічника “улюбленої відьми Путіна” посадили на 15 років (ФОТО)


07:4318.04.2024

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, у Врадіївці місцевий “чаклун” зливав інформацію “улюбленій відьмі Путіна”. Йому загрожує довічне.

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області визнав чоловіка винним у виправдовуванні збройної агресії РФ, посяганні на територіальну цілісність України та державній зраді.

Про це йдеться у вироку від 12 квітня.

В соцмережі “Вконтакте”, де Романішин має псевдонім “Василий Романов”, вказано, що він працював слюсарем на кораблебудівельних заводах в Керчі і Миколаєві, але зараз проживає у Врадіївці і веде своє господарство.

Навчався на бакалавраті в Миколаївському аграрному університеті на кафедрі експлуатації тракторів і інших сільськогосподарських машин.

Своє основне на цей час захоплення чоловік не приховує. Його соцмережі присвячені виключно питанням магії, чаклунства, відьмацтва, езотерики.

Із групи «Росия великая страна ура» обвинувачений репостив відео з президентом РФ та додав текст: «Арабское видео в поддержку России сегодня появилось в сети. А вы видели чтобы хохлов так поддерживали, хотя да, у них тоже піддержка есть»,  а в спільноті «Росия великая страна» написав: «Присоедините нас. Николаевская область к Росии всерьез и навседа!».

Він репостив відео «Империя Сильнейших Ведьм гордится сильными воинами России! Слава России! Слава воинам России! Ура! Ура! Ура!».

На своїй сторінці в соцмережі чоловік також виклав зображення Путіна з обрядовою символікою і текстом:

«Ритуал в поддержку Президента России в его День Рождения от Ведьмы. Зажечь красную нецерковную свечу, читать: «Да воссияет Сила России, да будет Путин силён во своїх решениях. Силён, да Россией убережен от зла. Да наши слова, да во оберег России. Да прославится Россия как Великая Держава, да будет Путин прославлять и поднимать Россию. Нашими словами защищён от зла. Заклинаю!» Читать 9 раз».

Як зʼясувалося обвинувачений став членом «Империи сильнейших ведьм». Засновницею організації є громадянка РФ Альона Полинь, яку називають улюбленою відьмою Путіна.

Власне, викладена в судових рішеннях інформація, вказує на те, що Романішина підозрюють у шпигуванні саме для “російських відьом”.

сбу
Підпис до фото. Журналіст і воєнкор Андрій Цаплієнко першим виклав незаблюрені фото підозрюваного і назвав його прізвище
сбу

Як зазначала СБУ, за вказівкою окупантів він збирав розвіддані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону”.

“Насамперед ворога цікавили точні координати українських військ та укріпрайонів в обласному центрі”, – заявляла СБУ. За її даними, чоловік начебто передавав росіянам “інформацію про розташування критичної інфраструктури та її технічний стан”.

Робив він це начебто за допомогою тієї самої “Імперії відьом Росії”

“Улюблена відьма Путіна”

Цю організацію створила 42-річна мешканка Москви Альона Полинь (справжнє ім’я Олена Сулікова) ще в 2015 році. З того часу вона стала дуже популярною. Не в останню чергу, через свою беззастережну підтримку дій російської влади і особисто Володимира Путіна.

Апофеозом цього стало проведення 5 лютого 2019 року “відьмацького зібрання” в Москві для “підняття рейтингу Путіна”.

Декілька десятків жінок і чоловіків, які називають себе “відьмами” і “відунами”, провели обряд на підтримку російського президента. За його підсумками Полинь заявила про “позитивний ефект” для очільника Кремля.

“Я вже бачу цей результат, він вже практично відчутний. Звичайно, ми не розраховуємо на те, що хтось із владних структур — президент чи ще хтось там, чи його радники якимось чином скажуть, навіть якщо будуть якісь результати”, – коментувала вона це в ефірі телеканалу “Дождь”.

Крім цього, Полинь та її організація проводила “відьмацькі конгреси” за підтримки мерії Москви, а також спільні заходи з депутатами Держдуми. На них вона лобіювала законодавче регулювання роботи “чаклунів і магів” в Росії.

Власне, тісні контакти з владою призвели до того. що в ЗМІ Альону Полинь почали називати “улюбленою відьмою Путіна”.

полинь
Альона Полинь

Сама “відьма” в інтерв’ю російським ЗМІ повідомляла, що свої “здібності” отримала від бабусі, яка була знахаркою, одруженою із співробітником КДБ СРСР.

Вона твердить, що вперше використала гіпноз у 9 років, а “зцілила” людину – в 14. Вищу освіту не отримала, але пройшла курси гіпнозу і практикувалась у закордонних і російських “шаманів”. На телебачення потрапила в 2013 році, де під час токшоу начебто виявила у глядача в залі “відсутність однієї нирки”.

З того часу популярність відьми почала зростати в геометричній прогресії. Вона стала постійним експертом на російському телебаченні, давала астрологічні прогнози в ЗМІ і брала участь в телешоу “Битва екстрасенсів”. Стабільним залишилось лише одне – її безмежна підтримка російської влади і президента.

В 2019 році Полинь прогнозувала настання кінця світу в 2025. Щоправда, вона зауважила, що йдеться не про смерть усього живого, а про кінець “білого світла”, тобто про “зміну кольорової гами” нашого світу.

Щодо актуальних подій, то в березні відьма прогнозувала, що Україна “роздробиться”, але продовжить вести партизанську війну проти РФ, а президент Зеленський не загине, а буде “поступово зникати з екранів”.

Слід зауважити, що свої послуги Полинь надає на платній основі. На сайті “Імперії відьом” розписаний прайс.

Продає Альона Полинь і “необхідні для ритуалів” знаряддя і предмети. Наприклад, ляльки вуду. Періодично вона викладає відео спілкування з духами померлих знаменитостей. Зокрема в грудні 2021 року вона “розпитувала” російського композитора Олександра Градського, який помер від інфаркту в листопаді того ж року.

полинь
Підпис до фото,Відьма Полинь надає широкий спектр послуг. Від привороту до моделювання бізнес-кар’єри

“Чаклун” чи шпигун?

Українські правоохоронці вважають, що діяльність Альони Полинь і її “імперії” – це не просто захоплення езотерикою. На думку слідства, це вербувальний центр.

Зокрема, говорять матеріали слідства, Романішин, щоб долучитись до цього об’єднання чаклунів, начебто пройшов так звану “ініціацію”, яка передбачає перевірку на прихильність ідеям створення “Новоросії” або анексії територій України.

Як встановили слідчі, 1 березня 2022 року на закритому форумі об’єднання “Імперія найсильніших відьом” закликали до “очищення рядів” від незгодних з політикою керівництва РФ. 12 березня на сайті організатор форуму закликала членів організації, які перебувають за кордоном, максимально допомагати російським військам та службі зовнішньої розвідки (СЗР).

Для цього вона розмістила посилання на телеграм-канал розвідки та на віртуальний кабінет СЗР у мережі TOR (браузер для прихованої навігації в Інтернеті).

Слідство встановило, що мешканець Врадіївки Василь Романішин з 15 до 22 березня минулого року під впливом цих закликів створив картографічні матеріали в Google Maps, де розмістив відповідні позначки про розташування сил оборони, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури в смт Врадіївка, а також в Миколаєві.

Ці матеріали він надіслав через соцмережу “Вконтакте” людині, яку СБУ називає “представником прокремлівської пропаганди” та контактною особою ФСБ і ГРУ.

сбу
Кадри затримання Романішина у Врадіївці

Поняті, які були присутні під час час обшуку, пригадували, що коли зайшли до будинку обвинуваченого, то там лунала російська музика і транслювалися російські телеканали. На комп’ютері цього чоловіка були карти Врадіївки, де його власний будинок та будинок матері були позначені як «свої», а на школі була помітка —«військові».

У суді чоловік дав плутані пояснення. Розповів, що переписку він вів в односторонньому порядку. Мовляв він пропонував росіянам свої послуги, але йому ніхто не відповідав, тому інформацію нібито відправляв на недійсну сторінку. На карті він дійсно позначив школу, лікарню, свій будинок, будинки батьків і знайомих, робив ці позначки навмання та начебто не мав наміру передати їх агресору. Навесні 2022-го він почув, що росіяни дійшли до Вознесенська і хотів убезпечити себе, показавши лояльну позицію, щоб його не чіпали та не катували.

Релігійна організація, в яку він вступив, говорив, має за мету «підняти таємні знання» і її діяльність не повʼязана з політикою.

Обвинувачений підтвердив, що просив приєднати Україну до Росії, але уточнив, що хотів, щоб це відбулося без війни. Зараз нібито усвідомив, що Росія — агресор. Говорив, що його дописи про «бандерштадт» є жартом, але мешканців заходу України він все ж вважає «нациками».

Адвокат говорив про психічну неадекватність та неосудність свого підзахисного. На його думку, чоловік міг попасти під гіпноз і скоєні ним дії були наслідком захоплення екзорцизмом. Але судово-психіатрична експертиза встановила, що обвинувачений усвідомлює свої дії та може керувати ними.

Чоловіка засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацію майна.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube