Платникам податків Миколаївщини надано понад 28 тисяч адміністративних послуг


08:3109.04.2024

Наразі діяльність податкової служби, як і будь-якого іншого органу виконавчої влади, знаходиться під пильним контролем не лише уряду країни, а й громадянського суспільства. Усі кроки та новації розглядаються через призму доцільності та ефективності для бізнесу і держави. Саме тому, основний акцент у роботі ДПС Миколаївщини зроблено на відкритості, прозорості, сервісності, а також оперативності інформування громадськості про роботу податкової служби.

Саме тому податкова служба Миколаївщини постійно вдосконалює сервісне обслуговування платників та адміністрування податків, здійснює конструктивний діалог з бізнесом у двосторонньому форматі, докладає максимум зусиль для задоволення потреб платників, зокрема, у сучасних, зручних та зрозумілих сервісах, які забезпечують легку та стабільну сплату податків до бюджету.

Про це повідомила у своєму коментарі заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, передає Інше ТВ.

Податківиця поінформувала, що у першому кварталі 2024 року платники податків Миколаївщини отримали понад 28 тисяч адміністративних послуг, що надаються управлінням податкових сервісів ГУ ДПС у Миколаївській області та державними податковими інспекціями області.

Найчастіше громадяни зверталися до податкової служби для отримання картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. Таких послуг за 3 місяці року надано 18424. Крім того:

видано відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 6152;

зареєстровано програмних реєстраторів розрахункових операцій – 1215;

зареєстровано книг обліку розрахункових операцій – 893;

зареєстровано розрахункових книжок – 842;

зареєстровано реєстраторів розрахункових операцій – 373;

надано витягів з реєстру платників ПДВ – 328.

Ольга Купчишина нагадала, що на Миколаївщині здійснюють діяльність 22 державні податкові інспекції, на базі яких працюють 8 сервісних центрів обслуговування платників (ЦОП), до яких можна звернутися з питань отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, приймання звітності тощо, а також функціонує 1 пункт видачі електронних ключів, розташований в адмінбудівлі Центральної ДПІ. 

Станом на 01.04.2024 внаслідок ворожих обстрілів з боку агресора пошкоджень та руйнувань зазнали приміщення деяких ЦОП та державних податкових інспекцій області. Тому з актуальною інформацією щодо роботи інспекцій можна ознайомитися на сайті Головного управління ДПС у Миколаївській області за посиланням: http://mk.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi.

Як повідомляло Інше ТВ, Роман Корнєв: на Миколаївщині суб’єкти господарювання зареєстрували майже 17 тисяч касових апаратів



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube