Миколаїв відвідала делегація з Німеччини (ФОТО)


17:5129.03.2024

Днями Миколаїв відвідала делегація з Німеччини на чолі з депутаткою Бундестага Беате Мюллер-Геммеке.

Разом з нею до міста прибули один з засновників благодійної організації «Ermstal hilft e.V.» Хольгер Вайблен, її представник Мартин Волфрам Зальцер, представник компанії «Кляйх Хольцбау» Йохен Херберт Кляйн та співзасновник і президент всеукраїнського благодійного фонду «Стрибог», з яким співпрацюють німецькі представники, Олександр Спатар.

Про це повідомили в Миколаївській міськраді, передає Інше ТВ.

В Офісі відновлення Миколаївської міської громади іноземну делегацію приймав мер міста Олександр Сєнкевич, його заступники Сергій Коренєв та Анатолій Петров, голова Агенції розвитку Миколаєва Віктор Сікаленко, а також представники обласної військової адміністрації.   

Німецька депутатка зазначила, що мета її візиту до Миколаєва – дізнатися про виклики, які наразі стоять перед містом, та його нагальні проблеми. На власні очі побачити та зрозуміти, з чим зараз стикаються миколаївці, та нести цю інформацію до Німеччини задля подальшої допомоги українцям. 

«Для мене важливо спілкуватися з людьми тут для того, щоб я змогла зрозуміти, що відбувається у вашому регіоні, і далі нести цей меседж до Німеччини. Основним моїм завданням є поділитися своїми враженнями і досвідом від того, що я тут побачила. Німеччина готова і надалі підтримувати Україну у військових і гуманітарних питаннях. Для мене важливо почути саме від вас про виклики, які ви зараз долаєте, і про найголовніші ваші проблеми», – зазначила Беате Мюллер-Геммеке.

Гостей особливо цікавила соціальна сфера, тож представники міста та області розповіли про проблеми, з якими зіштовхнулися в галузі освіти, роботу з облаштування укриттів у школах задля якнайшвидшого повернення дітей за парти. Також обговорили потреби міста в медичній сфері, роботу з найбільш вразливими верствами населення.  

Розповіли і про найболючіше питання для міста – водопостачання та бачення його вирішення. 

Наприкінці зустрічі мер Олександр Сєнкевич подякував представникам Німеччини за підтримку України та Миколаєва зокрема й закликав до прийняття фундаментального і справедливого рішення щодо направлення російських активів на допомогу нашій державі.   

Делегація перебувала на Миколаївщині протягом кількох днів. Вони оглянули зруйновані школи у місті та відвідали деякі громади в області.   

Як повідомляло Інше ТВ, 25 лютого Миколаїв відвідала Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube