В Миколаєві взяли наркоторговку – продавала Альфа-PVP (ФОТО)


18:1029.03.2024

Зловмисницю слідчі поліції затримали одразу після збуту наркотичного засобу та повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України. За скоєне підозрюваній загрожує до 10 років ув’язнення.

Слідчі спільно із оперуповноваженими Миколаївського районного управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури Миколаєва задокументували протиправну діяльність 48-річної місцевої мешканки.

В Миколаєві взяли наркоторговку - продавала Альфа-PVP (ФОТО) 1
В Миколаєві взяли наркоторговку - продавала Альфа-PVP (ФОТО) 7

Зловмисниця збувала наркотичні речовини на території обласного центру серед вузького кола осіб, а за згорток особливо небезпечного психотропу вона отримувала до 7000 гривень. Саме після чергового збуту Альфа-PVP поліцейські викрили жінку.

В Миколаєві взяли наркоторговку - продавала Альфа-PVP (ФОТО) 3
В Миколаєві взяли наркоторговку - продавала Альфа-PVP (ФОТО) 8

Під час проведення експрес-тесту криміналісти встановили, що вилучена речовина є нарковмісною.

В Миколаєві взяли наркоторговку - продавала Альфа-PVP (ФОТО) 5
В Миколаєві взяли наркоторговку - продавала Альфа-PVP (ФОТО) 9

Слідчі затримали зловмисницю у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вилучене правоохоронці направили на проведення експертних досліджень.

За процесуального керівництва окружної прокуратури Миколаєва слідчі поліції повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут особливо небезпечних наркотичних засобів або психотропних речовин у великих розмірах». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Поліцейські встановлюють шляхи надходження забороненої речовини до фігурантки. Нині суд обрав затриманій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Триває досудове розслідування.

Для довідки: Альфа-PVP є яскравим представником “сольових” наркотиків. Правда, зазвичай це білі або білувато-рожеві кристали з неприємним запахом. Альфа-ПВП, заборонено у більшості цивілізованих країн. Без вчасно розпочатого лікування вживання цих стимуляторів швидко призводить до залежності, тяжких порушень у роботі організму та смерті. Перебуваючи під впливом Альфа-ПВП, людина стає надмірно активною і може довго обходитися без відпочинку. Регулярне вживання наркотичної речовини призводить до патологічного стану, оскільки організм, працюючи на межі можливостей, надмірно виснажується. Через це на вуличному жаргоні Альфа-ПВП називається “флакка” (від іспанського flaco – худий).

Наркомана, який приймає Альфа-ПВП, видають характерні побічні ознаки:

  • почервонілі очі з розширеними зіницями;
  • нездатність приймати їжу, нудоту;
  • спазми у м’язах;
  • підвищення температури до 38-390С;
  • стиснення щелепних м’язів, зубний скрегіт;
  • часте поверхневе дихання;
  • рясне виділення поту з різким неприємним запахом;
  • прискорене серцебиття.

Дія Альфа-ПВП прискорює передачу нервових імпульсів. Психіка наркомана працює у прискореному темпі, не дозволяючи адекватно оцінювати свій стан та поведінку. У цей час через дії препарату відзначаються нав’язливі повторювані рухи тіла, безладна мова, галюцинації, відсутність сну, параноя. Для наркоманів із залежністю від Альфа-ПВП також характерна дратівливість, напади агресії, тому вони можуть становити небезпеку для оточуючих.

Нагадаємо, перед тим на Миколаївщині зловили банду – з розмахом торгували накотиками і зброєю (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube