«(Не)помітні історії»: у Миколаєві розпочалась виставка про ВПО (ФОТО)


20:3526.03.2024

В Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького розпочала роботу виставка  про внутрішньо переміщених українців «(Не)помітні історії».

Про це повідомили в Центральній міській бібліотеці ім.М.Л.Кропивницького, передає Інше ТВ.

Фотопроєкт розповідає історії 9 людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства, зумовленого війною, чи були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях. На світлинах зображені найцінніші речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книга з маріупольської бібліотеки, синьо-жовта стрічка, з якою герой пройшов полон у Херсоні, та інші.

Усі герої фотопроєкту отримали підтримку у Центрах допомоги врятованим.

Мета центрів – реагувати на виклики війни. Вони створені за ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA), завдяки фінансовій підтримці урядів Бельгії, Франції, Швеції та у співпраці з місцевими органами влади та громадськими організаціями.

Допомогу у Центрах допомоги врятованим отримують внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці та усі, хто потребує допомоги. До Центрів звертаються із будь-якими питаннями, які виникають у звʼязку з повномасштабною війною.

З виставкою «(Не)помітні історії» миколаївці зможуть ознайомитися протягом трьох тижнів – до 15 квітня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва.

Як повідомляло Інше ТВ, Проєкт «Ідентичність Миколаївщини»: у Миколаєві відкрилась найбільша виставка таврійського розпису (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube