«Нація мужніх»: у Миколаєві презентували книгу віршів Галини Запорожченко (ФОТО)


16:5123.03.2024

22 березня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького на презентацію нової книги Галини Запорожченко «Нація мужніх» зібралися справжні поціновувачі патріотичної поезії.

Ця подія продовжила низку бібліотечних заходів, присвячених 50-річному ювілею Миколаївської обласної організації Національної спілки письменників України.

Про це повідомили в Центральній міській бібліотеці ім..М.Л.Кропивницього, передає Інше ТВ.

Збірка патріотичних поезій «Нація мужніх» вийшла друком 2023 року у миколаївському видавництві «Іліон». До книжки увійшли різножанрові твори. Їх чільним лейтмотивом є осмислення героїчної минувшини України у споконвічній визвольній боротьбі за державну незалежність, за кращу долю української нації, віра у могутню, вільну державу, у щасливе майбуття українців на рідній землі.

Також збірка містить поезії, написані авторкою під час російсько-української війни. Вони про найактуальніше і найболючіше, про те, що зараз на часі.

«Тут чотири розділи в яких йдеться і про славне минуле України. І про трагічне наше сьогодення. Але разом з тим воно й героїчне. І тому ми завжди повинні думати про те, аби свої твори прошивати нитками патріотизму. Нитками світлої віри у майбутнє. Тоді ці твори будуть допомагати й нам, і читачам. Поможуть нам боротися і здобувати Перемогу!», – говорить Галина Запорожченко.

Під час презентації авторка ділилася з присутніми своїми роздумами про поезію і призначення поета, розповідала про особливе місце історичної теми в її творчості, говорила про плани та, звичайно, читала вірші.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві презентували нову книгу «Скрипка Кременя звучить над світом», яка вийшла двома мовами (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube