Роботодавці та підприємці Миколаївщини сплатили до місцевих бюджетів майже 813 мільйонів гривень ПДФО


19:5518.03.2024

У січні – лютому 2024 року до місцевих бюджетів Миколаївської області забезпечено 812,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з ІV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) перевищує показник аналогічного періоду 2023 року на 182,1 млн гривень.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Як зазначають податківці, податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел наповнення місцевої казни. У структурі надходжень він займає позицію лідера – майже 60 відс. від загальної суми інших податків і зборів.

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, позитивно впливає на соціально-економічний розвиток територіальних громад Миколаївщини. Адже органи місцевого самоврядування можуть самостійно забезпечувати належне функціонування закладів соціальної сфери та вирішувати питання розвитку територіальних громад, без виділення додаткових коштів з державного бюджету.

Як повідомляло Інше ТВ, Власник Monobank Гороховський змінив реєстрацію в Дніпрі на Миколаїв і тепер сплачує податки до бюджету Миколаївської громади



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube