Миколаївська шаблістка Ольга Харлан з подругами по команді здобула командне «срібло» Кубку світу в Афінах (ФОТО)


08:1204.03.2024

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги Харлан, Олени Кравацької, Юлії Бакастової й Аліни Комащук посіла друге місце на Кубку світу в Афінах.

Про це повідомили в Національній федерації фехтування України, передає Інше ТВ.

В 1/8 фіналу українки виграли в Китаю (45:30), після чого вибили з боротьби Угорщину (45:31), а завдяки перемозі над Болгарією (45:34) вперше з травня минулого року пробились до фіналу на такому рівні.

У вирішальному ж протистоянні українські фехтувальниці зустрілись із француженками, які є першим номером світового рейтингу FIE у командній першості. Представниці Франції зі старту вийшли в лідерки і, зрештою, зуміли втримати перевагу в рахунку до самого завершення зустрічі.

Так, французькі шаблістки здобули перемогу з рахунком 45:30, а українські – першу медаль сезону в командному турнірі Кубка світу. До цього Харлан, Кравацька, Бакастова та Комащук посіли четверте місце на змаганнях в Алжирі та п’яте – у Лімі.

Загалом жіноча збірна України востаннє фехтувала у фіналі Кубка світу в травні 2023 року в грузинському Батумі. Тоді «синьо-жовті» вперше з 2016-го вибороли «золото» на такому рівні.

Попереду в шаблісток – останній етап у межах олімпійської кваліфікації до Парижа-2024. Якраз на Кубку світу в бельгійському Сінт-Нікласі, що пройде 15-17 квітня, стануть відомі всі володарки командних путівок на Ігри.

Як повідомляло Інше ТВ, трохи раніше миколаївська шаблістка Ольга Харлан стала бронзовою призеркою Кубка світу в грецьких Афінах (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube