Депутата Миколаївської міськради Максима Невінчанного, зрадника України, позбавили мандату


16:1629.02.2024

Таке рішення було прийнято сьогодні, 29 лютого, на сесії Миколаївської міськради.

Про це повідомляє Інше ТВ.

За словами директора юрдепартаменту Миколаївської міськради Євгена Юзвака, в Законі України про статус депутатів місцевих рад чітко передбачені вичерпні підстави для припинення повноважень депутата за рішеннями ради. Їх всього три, і несплата аліментів на утримання дитини, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за дванадцять місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, – одна з них.

«Є рішення суду 17 року про стягнення аліментів, є вікрите кримінальне провадження. Дана заборгованість є більш ніж два роки, вона вказана і в декларації депутата (Невінчанного – прим.ред.) у декларації за 2020 рік», – сказав Євген Юзвак.

Депутат Олена Кисельова нагадала, що всі знають, чому Невінчанний не має бути депутатом – він є зрадником Миколаєва і України, а тепер, як виявилось, ще й зрадник своєї дитини. «Якщо в законодавстві нема іншої причини позбавляти мандату колаборанта, то позбавимо з цієї підстави», – сказала депутатка.

Депутат Олександр Береза запропонував не тільки проголосувати за проект рішення, але й додати до нього слова про зраду Невінчанного. Депутат Марина Мазанко підтримала пропозицію Олександра Берези і запропонувала ще звернутись до СБУ.

Однак директор юрдепартаменту ММР не рекомендував вносити запропоновані зміни у розроблений проект рішення, але запропонував на наступну сесію підготувати проект звернення до СБУ. Депутат Олена Кисельова не вбачала необхідності у зверненні до СБУ (там мають знати, чим він займається), але запропонувала створити щось на кшталт «доски непошани». Але цю ідею не підтримали депутати. «Давайте проголосуємо і забудемо про нього на віки вічні. Можливо, він зустрінеться зі своїм другом, Ківою, і буде з ним дружити там», – сказав депутат Артем Ільюк.

«Він з’являється у різних ЗМІ і підписується як депутат Миколаївської міськради. Важливо сьогодні зробити цей крок, щоб позбавити його цього статусу», – сказав Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

За проект рішення Про дострокове припинення повноважень депутата Миколаївської міської ради VIIІ скликання, в преамбулу якого все ж таки додали фразу «у зв’язку з антиукраїнською позицією та діяльністю», проголосував 31 депутат. 

Як повідомляло Інше ТВ, влітку 2022 року поліція оголосила в розшук депутата Миколаївської міськради. Невже Невінчанного.

Минулого року Максим Невінчанний увійшов до проєкту ще одного зрадника України Віктора Медведчука «Другая Україна».



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube