«Українська мова як іноземна на матеріалах Миколаївщини рівень В1-В2»: у Миколаєві побачив світ підручник (ФОТО)


20:4427.02.2024

У Миколаєві побачило світ видання «Українська мова як іноземна на матеріалах Миколаївщини рівень В1-В2».

Сім його примірників передав Центральній бібліотеці ім.М.Л.Кропивницького начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради Юрій Любаров.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці бібліотеки, передає Інше ТВ.

Книга була видана завдяки спільній праці ЧНУ ім. Петра Могили й спеціалістів міського управління з питань культури та охорони культурної спадщини на виконання програми розвитку і функціонування української мови у Миколаєві на 2023-2025 роки.

«По-перше, вона буде цікава тим людям, які взагалі не знають української мови, а для них рідна мова – це англійська. Тому що там усі тексти починаються з англійських текстів. Потім йде переклад на українську мову. Для студентів, або для всіх людей, які сьогодні відвідують Миколаїв. Знайомляться з нашою культурою, з нашим містом й з мовою», – зазначає Юрій Любаров.

Вперше таке навчально-методичне видання ґрунтується на місцевій специфіці. На сторінках посібника користувачі знайдуть інформацію про архітектуру та історію міста – Героя, особливості природи регіону Північного Причорномор`я, визначних постатей Миколаївщини.

«І головне, що там в усіх українських текстах присутні наголоси. Тому навіть тим людям, які вивчають, або вдосконалюють українську мову, буде дуже цікаво тримати її в руках. Ця книжка буде в мовних курсах й взагалі у бібліотеці для роботи», – сказав Юрій Любаров.

Книжка дуже цікава й з погляду оформлення. Видання ілюстроване Юлією Поліщук, торішньою «Зіркою культури Миколаєва». Таке доповнення робить його сучасним, яскравим й популярним.

Залишається додати, що сьогодні Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького є осередком популяризації й вивчення української мови, створення україномовного середовища в обласному центрі. Загалом по системі працюють 23 групи. Частина з них за проєктом «Єдині», інша організована дружнім до жінок та дівчат середовищем – простором «Вільна».

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві готують до видання книгу, яка допоможе іноземцям опанувати українську мову



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube