Миколаїв та шотландське місто Глазго стали містами-побратимами (ФОТО)


17:4326.02.2024

Відповідний меморандум було підписано під час онлайн-зустрічі.

Миколаїв на ній представляли міський голова Олександр Сєнкевич та секретар міськради Дмитро Фалько. Підписантами від Глазго стали лорд-провост Жаклін Макларен та голова міської ради Глазго Сьюзен Ейткен.

Про це повідомили в Миколаївській міськраді, передає Інше ТВ.

 «Я впевнений, що Миколаїв та Глазго мають багато спільних рис, і ця співпраця буде корисною як для нас, так і для вашого міста», – зазначив Сєнкевич.

Він подякував лорду-провосту Жаклін Макларен та голові міської ради Глазго Сьюзен Ейткен за підтримку нашого міста і всієї України, а також Міністерству закордонних справ України, Генеральному консулу України в Единбурзі Андрію Куслію та Асоціації українців у Великій Британії за промоцію нашого міста і підтримку цього партнерства.

Європейські партнери також підтвердили, що для них честь співпрацювати з героїчним Миколаєвом та запевнили у підтримці та допомозі.

Так, під час церемонії підписання документів лорд-провост Жаклін Макларен зазначила:

«Ця угода є прекрасною можливістю для Глазго та Миколаєва продемонструвати справжню цінність побратимства та переваги, які воно може принести нашим містам і громадянам. Глазго вступає в партнерство, щоб дозволити нашим громадянам тут, у Глазго, і там, у Миколаєві, процвітати. Моє послання українцям у Глазго та за його межами полягає в тому, що ви можете розраховувати на Глазго як на вірного друга. Цей Меморандум про взаєморозуміння є чіткою демонстрацією нашої дружби та підтримки».

Голова міської ради Глазго Сьюзен Ейткен додала, що ця угода про побратимство є важливою для обох наших міст.

«Глазго — це місто, яке протягом багатьох років підтримує тих, хто зазнає переслідувань і несправедливості. Саме в цьому дусі наше місто було одним із перших у Великій Британії, хто запропонував нашу підтримку народу України. Потенційні сфери співпраці, запропоновані нашими друзями в Миколаєві, – від економічного розвитку, будівництва та міського управління до зеленого переходу, науки, технологій та освіти, культури, спорту та молоді – відображають наші власні плани співпраці. Але Україна — це більше, ніж країна у стані війни та жертва агресії. Це країна зі своєю багатою культурою та спадщиною, сучасна європейська нація. Наше партнерство буде керуватися цим, і ми з нетерпінням чекаємо на тривалі відносини зараз і в майбутньому, коли Україна переможе у війні проти свого суверенітету та свого народу», – зазначила голова міської ради Глазго.

Завершилась зустріч підписанням меморандуму про співпрацю.

Як повідомляло Інше ТВ, У 2023 році Миколаїв підписав Угоди про партнерство з 4 містами Європи, цього року планується з трьома (ІНФОГРАФІКА)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube