Прокуратура вимагає стягнення з забудовника до бюджету міста Миколаєва близько 700 тис грн


17:2515.02.2024

Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження за позовом Окружної прокуратури міста Миколаєва про стягнення з забудовника до місцевого бюджету близько 700 тис грн пайової участі у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Миколаєва.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За наслідками моніторингу даних Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, прокуратурою встановлено, що у 2021 році завершено будівництво багатоквартирного житлового будинку по проспекту Героїв України в Центральному районі міста Миколаєва. 

Разом з тим, замовником будівництва вимоги містобудівного та бюджетного законодавства України щодо сплати коштів для створення і розвитку інфраструктури населеного пункту не виконано, чим спричинено істотну матеріальну шкоду місцевому бюджету.

Враховуючи бездіяльність міської ради, з метою захисту інтересів територіальної громади міста Миколаєва окружною прокуратурою пред’явлено позов про стягнення коштів  із недобросовісного забудовника. Розгляд справи триває.

Як повідомляло Інше ТВ, Південно-західним апеляційним господарським судом у червні 2023 року залишено без змін рішення Господарського суду Миколаївської області про задоволення позову Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської міськради до одного з забудовників Миколаєва про стягнення коштів пайової участі на розвиток інфраструктури міста в сумі майже 1 млн грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube