В Миколаєві їх пам’ятають. Ігор Чуркін попросив політичного притулку в Аргентині, щоб його не віддавали Україні


12:4806.02.2024

Про те, що Ігор Ігорович Чуркін подав прохання про притулок, повідомила завідувачка консульського відділу посольства РФ у Буенос-Айресі Наталія Пустовалова, пише Медуза.

Нагадаємо, як повідомляло ІншеТВ, на підставі зібраних ДБР доказів правоохоронними органами Аргентинської Республіки затримано сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку.

Поліція Аргентини затримала Чуркіна 30 січня, він причетний до шахрайської спроби зберегти майно ЗАТ “Завод комунального транспорту” (колишній ВАТ “Львівський автомобільний завод”).

У посольстві РФ розповіли, що бізнесмена затримали в аеропорту Буенос-Айреса, коли він прилетів із сім’єю за туристичною візою. Аргентинський суд відпустив росіянина під підписку про невиїзд до розгляду питання про його видачу Україні.

Адвокат росіянина Крістіан Рубілар повідомив РИА Новости, що запит на отримання політичного притулку “паралізує екстрадицію” на кілька років.

Додамо, що прізвище Чуркіних не приносило Миколаєву щастя. І справа не лише в убивчій приватизації ЧСЗ – у нашого міста з Львівським автобусним заводом вже є сумна історія «відносин». У 2008 році КП «Миколаївелектротранс» (читай: місто) купив у ЛАЗу три тролейбуси за 3 млн. 60 тис.грн. Усі три машини прийшли в місто недоукомплектованими, і дві з трьох повернули виробнику. Львівський автозавод, незважаючи на рішення судів, так не повернув Ніколаєву жодної копійки.

В червні 2018 року депутати Миколаївської міськради зустрілися з Ігорем Чуркіним – сином Ігоря Анатолійовича Чуркіна, російського бізнесмена, який на паях з братом Олегом свого часу володів і ЧСЗ, і був директором Львівського автозаводу, – на засіданні постійної комісії з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі Миколаївської міськради, куди він заявився і вручив депутатам презентацію ЛАЗу, відповів на запитання, чи перебував ЧСЗ у їхній власності («було наше, але це було давно»), і перейшов до пропозицій, а вони полягали в тому, щоб розрахуватися з Миколаєвом запчастинами до тролейбусів на суму 1, 5 млн.грн., а потім уже постачатимемо нашому місту тролейбуси та автобуси. Депутати тоді були шоковані, і справа далі не пішла.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube