Організаторок веб-порностудії в Миколаєві будуть судити за порнографію, а адміністраторку ще й за торгівлю людьми (ФОТО)


15:1101.02.2024

За організацію веб-порностудії фігуранткам справи загрожує від семи до дванадцяти років ув’язнення.

Викрили та припинили незаконну діяльність групи зловмисниць на початку липня минулого року слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління спільно зі співробітниками управління міграційної поліції та фахівцями кримінального аналізу за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення обласного главку поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці задокументували протиправну діяльність міжрегіональної онлайн-порностудії, яку організувала 47-річна мешканка Миколаєва. До своєї злочинної діяльності вона залучила двох жінок, 41 та 44 років, які виконували функції адміністраторів, та ще одну жінку так звану «вебмодель».

Зловмисниці з метою експлуатації в ролі вебмоделей на інтернет-сайті вербували дівчат, яких підшукували серед таких, що через життєві обставини були готові виконувати їхні вказівки, та, користуючись їхнім уразливим станом, нараховували заробітну плату, яка є значно меншою від фактично нарахованої на сайті.

Організаторок веб-порностудії в Миколаєві будуть судити за порнографію, а адміністраторку ще й за торгівлю людьми (ФОТО) 1
Організаторок веб-порностудії в Миколаєві будуть судити за порнографію, а адміністраторку ще й за торгівлю людьми (ФОТО) 5
Організаторок веб-порностудії в Миколаєві будуть судити за порнографію, а адміністраторку ще й за торгівлю людьми (ФОТО) 3
Організаторок веб-порностудії в Миколаєві будуть судити за порнографію, а адміністраторку ще й за торгівлю людьми (ФОТО) 6

Для злочинної діяльності фігурантки спеціально винаймали офісні приміщення, які обладнали відповідним інтер’єром, комп’ютерною технікою, вебкамерами та інтернетом. У режимі реального часу так звані моделі демонстрували клієнтам оголені частини тіла та імітували дії сексуального характеру, за що отримували гроші, а загалом їхній робочий день міг становити понад 16 годин.

За місяць кожна з дівчат могла заробити близько двох тисяч доларів США, а сама організаторка отримувала прибуток близько 400 тисяч гривень щомісяця.

Тоді організаторці та трьом її спільницям слідчі поліції повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 301 КК України – виготовлення, розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру з метою збуту вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Також згодом організаторці та 44-річній адміністраторці за узгодженням із прокуратурою слідчі повідомили про підозру ще й у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України – торгівля людьми. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Нині слідчі слідчого управління обласного главку поліції завершили досудове розслідування вказаних кримінальних проваджень. Прокурори Миколаївської обласної прокуратури затвердили та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube