На Миколаївщині прокуратура через суд вимагає повернути у власність держави 1,5 га землі на узбережжі Чорного моря та Тилігульського лиману


16:2719.01.2024

Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження за позовом Миколаївської окружної прокуратури до Миколаївської райдержадміністрації та Коблівської сільської ради про повернення 10 земельних ділянок державного лісового фонду загальною площею 1,5 га, розташованих в прибережних захисних смугах Чорного моря та Тилігульського лиману.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що, не дивлячись на наявні рішення Березанського районного суду Миколаївської області, якими підтверджено право власності держави на спірні землі, а також обмежену оборотоздатність земель вказаної категорії, останні незаконно передані до комунальної власності територіальної громади.

За таких обставин прийняті РДА та сільським головою розпорядження є незаконними та такими, що порушують право власності держави на вказані землі.

З огляду на наявні порушення прокурором подано позов до суду, його розгляд триває.

Як повідомляло Інше ТВ, Мешканець Миколаєва за допомогою підроблених документів заволодів 17 га сільськогосподарської землі



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube