Мешканець Миколаєва за допомогою підроблених документів заволодів 17 га сільськогосподарської землі


17:2416.01.2024

За процесуального керівництва Миколаївська окружна прокуратура повідомлено про підозру 65-річному мешканцю м. Миколаєва у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах, та використанні підробленого документу ( ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, підозрюваний, попередньо отримавши завідомо підроблені державні акти на право приватної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 17 га в межах Первомайської селищною ради Миколаївського району, розробив технічну документацію із землеустрою та, достовірно знаючи, що йому земельні ділянки у власність не надавалися, звернувся до державного реєстратора з метою реєстрації права власності на зазначені ділянки.

Після реєстрації права власності на земельні ділянки він почав їх незаконно обробляти, спричинивши збитки територіальній громаді у розмірі понад 400 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється СВ відділення №5 Миколаївського РУП ГУ ГП в Миколаївській області.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині судитимуть жителя Нової Одеси за самовільне зайняття 2,1 га під вирощування сільгоспкультур 



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube