На Миколаївщині 23-річна аферистка, яка обдурила 76 родин зниклих безвісті військовослужбовців на 270 тис.грн., отримала два роки тюрми


17:3417.01.2024

Як повідомляло Інше ТВ, в серпні 2023 року на Миколаївщині затримали шахрайку, яка обдурювала родичів безвісти зниклих військовослужбовців.

В ході досудового слідства було встановлено, що постраждалими від дій 23-річної аферистки є 76 родин зниклих безвісті військових, яких вона обдурила на 270 тис.грн.

15 січня Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області постановив вирок аферистці, передає Інше ТВ.

Як вказано в тексті вироку, в 2022 році у месенджері «Viber» жінка створила та адмініструвала групи із назвами «Пошук зниклих 2022», «Повертайся живим», не маючи при цьому жодного відношення до даної діяльності та не маючи будь-якого наміру допомагати в пошуку зниклих осіб. Для привернення більшої уваги населення і тим самим можливості отримання більшої кількості грошових коштів шляхом обману, в соціальній мережі Facebook аферистка викладала позитивні відгуки про себе з фейкових сторінок про нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які зникли безвісти чи потрапили до полону, із посиланням на свої групи у месенджері «Viber».

При цьому, як підкреслюється, шахрайка знаходила до кожного з потерпілих індивідуальний підхід. Її спілкування не носило шаблонний характер, оскільки з кожним із потерпілих вона спілкувалась по різному (дзвінки або лише повідомлення). Вводячи людей в оману, вона для кожного потерпілого вигадувала різнотипні історії, де може перебувати їх близька людина, яку вони намагаються знайти. Сума оплати, які аферистка брала з потерпілих за свою «допомогу», також були різними у кожному окремому випадку (у вироку фігурують різні суми – від 800 до 9350 грн.).

Суд враховав, що обвинувачена вчинила кримінальний проступок та нетяжкі злочини, є особою з інвалідністю ІІІ групи, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, щиро кається і визнає свою вину, тому призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки.

На вирок може бути подана апеляція.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube