Об’єднання двох вишів Миколаєва: відбулось перше робоче засідання керівництва НУК ім.адмірала Макарова та МНУ ім.В.Сухомлинського (ФОТО)


09:3817.01.2024

Вчора, 16 січня, відбулося перше робоче засідання після рішення КМУ про об’єднання двох вишів – Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

Про це повідомляється на сайті НУК ім.адмірала Макарова, передає Інше ТВ.

Серед науково-педагогічних працівників, які взяли участь у зібранні, були ректор Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова професор Євген Трушляков і в.о. ректора Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Валерій Будак, а також проректори та керівники структурних підрозділів і служб з обох боків.

«На порядку денному одним із головних питань стало обговорення провідних траєкторій спільного розвитку у зв’язку з приєднанням Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського як нової структурної одиниці до Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. Приємно, що ключові вектори освітньо-наукового еволюційного поступу знайшлися, і вже з найближчого понеділка головний університет Миколаївщини розпочне втілювати в життя нові ідеї та оперативно розв’язувати проблеми, що перебувають на вістрі актуальності», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляло Інше ТВ, 5 січня МОН України поінформувало, що КМУ прийняв рішення щодо реорганізації двох миколаївських вишів – «Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського об’єднають із Національним університетом кораблебудування. Згодом із цих двох закладів утворять багатогалузевий Університет кораблебудування і розвитку півдня (УКРоП). У новому закладі розвиватиметься автономний педагогічний інститут, який посилить педагогічний напрям у регіоні».

Також повідомлялось, що в оприлюдненому Розпорядженні КМУ немає ані слова про УКРоП.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube