Об’єднання двох вишів Миколаєва: у розпорядженні КМУ немає ані слова про УКРоП


14:0208.01.2024

Як повідомляло Інше ТВ, 5 січня МОН України поінформувало, що КМУ прийняв рішення щодо реорганізації двох миколаївських вишів – «Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського об’єднають із Національним університетом кораблебудування. Згодом із цих двох закладів утворять багатогалузевий Університет кораблебудування і розвитку півдня (УКРоП). У новому закладі розвиватиметься автономний педагогічний інститут, який посилить педагогічний напрям у регіоні».

Сьогодні, 8 січня, КМУ на своєму сайті оприлюднив відповідне розпорядження, в якому йдеться тільки про приєднання МНУ ім.В.Сухомлинського до НУК ім.адмірала Макарова і немає ані слова про нову назву.

Про це передає Інше ТВ.

«Погодитися з пропозицією Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського (код згідно з ЄДРПОУ 02125444) шляхом приєднання його до Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (код згідно з ЄДРПОУ 02066753)», – зокрема, йдеться в документі.

Об’єднання двох вишів Миколаєва: у розпорядженні КМУ немає ані слова про УКРоП 1
Об’єднання двох вишів Миколаєва: у розпорядженні КМУ немає ані слова про УКРоП 5

Додамо, що минулої п’ятниці, коли новина про об’єднання двох вишів тільки з’явилась, в тому числі – і про нову назву УКРоП, ректор НУК ім.адмірала Макарова Євген Трушляков в одній з фейсбучних груп зауважив, що така нова назва навіть не обговорювалась, і що «нiколи НКI-НУКiвцi не погодяться з таким».

Об’єднання двох вишів Миколаєва: у розпорядженні КМУ немає ані слова про УКРоП 3
Об’єднання двох вишів Миколаєва: у розпорядженні КМУ немає ані слова про УКРоП 6


© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube