Миколаївська міськрада виділила 9,6 млн.грн. на дрони і 600 тис.грн. на прилади нічного бачення і засоби зв’язку для військових


13:3223.12.2023

Сьогодні, 23 грудня, на сесії Миколаївської міськради депутати розглянули проект Про внесення змін до рішення міської ради від 22.11.2022 № 15/11 «Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2023 рік», яким, зокрема, були передбачені кошти на допомогу військовим.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Зокрема, цим рішенням було внесено зміни в дохідну частину бюджету міста Миколаєва на 2023 рік (у міста забрали субвенцію з обласного бюджету в сумі 20 млн.грн.), а також при перерозподілі знайдена можливість виділити 9,6 млн.грн. на придбання дронів для Миколаївської бригади ТрО, сказала директор департаменту фінансів ММР Віра Святелик.

«Саме в цьому рішенні прописано, що усі субвенції, які було надано військовим частинам у цьому році, залишаються для цільового використання у наступному році», – додала Віра Святелик.

Також додаткову інформацію по цьому рішенню надав голова «бюджетної» комісії, депутат Федір Панченко: окрім 9,6 млн.грн. на дрони, ще було виділено 600 тис.грн. на додаткове обладнання (прилади нічного бачення, засоби зв’язку). «9,6 млн.грн. – вже порахували, що вийде 415 дронів», – сказав Панченко.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич згадав звернення відомого журналіста Юрія Бутусова щодо виділення коштів на 110-ту бригаду. «Ми дослухались до пропозиції і виділили більше 10 млн.грн. додатково в бюджеті 2023 року – депутати підтримали це на комісіях, але це піде на допомогу 123 бригаді ТрО, яка нам рідніша», – підкреслив мер.

Проект рішення депутати підтримали одноголосно – 35 «за».

 Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні, 23 грудня, було прийнято  бюджет міста Миколаєва на 2024 рік, в якому не передбачені кошти на допомогу військовим.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube