Землевласники та орендарі Миколаївщини сплатили майже 707 мільйонів гривень  плати за землю


13:4721.12.2023

Плата за землю є одним з вагомих джерел наповнення місцевих скарбниць Миколаївщини та традиційно залишається у трійці лідерів податкових надходжень до місцевих бюджетів. 

Фахівцями ГУ ДПС у Миколаївській області приділяється значна увага ефективному адмініструванню земельного податку та орендної плати за землю, проводиться активна робота з проведення звірок з землевласниками, землекористувачами, орендарями щодо наявної площі земельних ділянок та використання пільг. 

Як повідомили в ГУ ДПС у Миколаївській області, за результатами проведеної роботи у січні – листопаді 2023 року до місцевих бюджетів мобілізовано земельного податку та орендної плати за землю у сумі 706,8 млн грн, що на 207 млн грн більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, від cуб’єктів господарювання – юридичних осіб надійшло до місцевих скарбниць плати за землю у сумі 501,7 млн грн, у свою чергу фізичні особи та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки, сплатили 205,1 млн гривень. 

Слід зазначити, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою податок сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році. 

Податківці звертаються до власників землі і землекористувачів з проханням своєчасно розраховуватися з бюджетом. Адже кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються на розвиток та вирішення соціально-економічних питань місцевих громад.

Як повідомляло Інше ТВ, За 11 місяців 2023 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло понад 1,2 млрд грн єдиного податку



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube