На Миколаївщині шукають зловмисників, які осквернили могилу воїна ЗСУ у Коблево (ФОТО)


15:5820.12.2023

Сьогодні, 20 грудня, до відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління звернувся 70-річний мешканець с. Коблево з повідомленням про те, що на сільському кладовищі невідомі осквернили могилу його сина – воїна Збройних сил України, який загинув у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф.

Для фіксації протиправних дій та з’ясування обставин події на місце прибула слідчо-оперативна група відділення поліції.

Як повідомили в поліції Миколаївської області, у ході першочергових слідчих заходів поліцейські встановили, що на могилі загиблого воїна спалено квіти та вінки, які залишили односельчани та побратими, вшанувавши памʼять загиблого.

На Миколаївщині шукають зловмисників, які осквернили могилу воїна ЗСУ у Коблево (ФОТО) 1
На Миколаївщині шукають зловмисників, які осквернили могилу воїна ЗСУ у Коблево (ФОТО) 3

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 297 КК України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». Санкцією вказаної статті передбачено покарання до трьох позбавлення волі.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності.

Поліція звертається до громадян, які володіють будь-якою інформацією про обставини вказаного злочину, звернутись до відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління або повідомити за телефонами: (0512) 53-13-41, (0512) 53-11-41, (0512) 53-11-98, 102.

Як повідомляло Інше ТВ, такий випадок, на жаль, не перший. Так, поліцейські встановлюють зловмисників, які в Первомайську скоїли наругу над 6 могилами загиблих на російсько-українській війні військовослужбовців (ФОТО). Крім цього, поліція шукає і тих, хто осквернив пам’ятний знак воїнів Збройних сил України, які загинули у російсько-українській війні, між населеними пунктами Максимівка та Киселівка в Миколаївському районі. Також на узбіччі автодороги «Вознесенськ- Братське» невідомі осквернили меморіальну плиту воїна Збройних сил України, який загинув у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф. В жовтні на сільському кладовищі села Нечаяне також була скоєна наруга над двома могилами наших захисників.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube