На Миколаївщині – черговий випадок скоєння наруги над могилами військовослужбовців: тепер в селі Нечаяне


14:0711.10.2023

Вчора, 10 жовтня, до відділення поліції №5 Миколаївського районного управління звернулись мешканки с. Нечаяне з повідомленням про те, що на сільському кладовищі невідомі осквернили могили воїнів Збройних сил України, які загинули у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф.

Для фіксації протиправних дій та з’ясування обставин події на місце прибула слідчо-оперативна група відділення поліції.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

На місці поліцейські встановили, що на двох могилах загиблих воїнів викрадені металеві флагштоки, на яких розміщувались прапори України.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 297 КК України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». Санкцією вказаної статті передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення причетних до злочину осіб та притягнення їх до відповідальності.

Поліція звертається до громадян, які володіють будь-якою інформацією про обставини вказаних злочинів, звернутись до відділу поліції № 5 Миколаївського районного управління або повідомити за телефонами: (0512) 53-13-41, (0512) 53-11-41, (0512) 53-11-98, 102.

Як повідомляло Інше ТВ,  такий випадок, на жаль, не перший. Так, поліцейські встановлюють зловмисників, які в Первомайську скоїли наругу над 6 могилами загиблих на російсько-українській війні військовослужбовців (ФОТО). Крім цього, поліція шукає і тих, хто осквернив пам’ятний знак воїнів Збройних сил України, які загинули у російсько-українській війні, між населеними пунктами Максимівка та Киселівка в Миколаївському районі. Також на узбіччі автодороги «Вознесенськ- Братське» невідомі осквернили меморіальну плиту воїна Збройних сил України, який загинув у війні, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії рф.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube