Перейменування Первомайська на Миколаївщині: містяни проголосували за назву «Ольвіополь», але не факт, що так буде називатись місто


11:2516.12.2023

Як повідомляло Інше ТВ, 10 листопада на засіданні топонімічної комісії Первомайська після втручання нардепа Максима Дирдіна на розгляд громадськості було вирішено представити 6 варіантів майбутньої назви Первомайська – Богославськ, Ольвіополь, Богополь, Голта, Ольвія і Орлик.

На засіданні топонімічної комісії 15 грудня стало відомо про те, яку назву міста вважають кращою самі містяни.

Про це поінформували в виконкомі Первомайської міськради, передає Інше ТВ.

Так, станом на 15 грудня 2023 року, враховуючи отримані результати із офіційних сторінок виконавчого комітету Первомайської міської ради (на сайті, у мережах Facebook та Telegram), участь в опитуванні-голосуванні взяли 2 478 осіб. А найбільшу кількість голосів – 915 – мешканці громади віддали за назву «Ольвіополь».

«Комісією із питань найменування та перейменування об’єктів топоніміки було винесено назву «Ольвіополь», яка буде направлена до міського голови, задля винесення на розгляд сесії. Окрім цього, до розгляду депутатам додатково нададуть й п’ять назв, що набрали менше голосів. Далі – рішення за депутатським корпусом міськради», – мовиться в повідомленні.

Також в Первомайській міськраді наголошують, що перейменування відбудеться в будь-якому випадку, згідно законодавства. Однак наразі невідомо, чи це буде назва, яку обрали містяни, чи найменування буде здійснене Верховною Радою України без участі Первомайської громади взагалі.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube