На Миколаївщині через суд повернули земельну ділянку ландшафтного заказника, яку незаконно було передано в приватну власність


12:1913.12.2023

Рішенням Жовтневого районного суду Миколаївської області задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури про повернення земельної ділянки природно-заповідного фонду «Півострів Піщаний» площею 1200 кв м вартістю 1,3 млн грн у власність територіальної громади.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру в Миколаївській області незаконно передано у приватну власність громадянина земельну ділянку для індивідуального садівництва, яка розташована в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Півострів Піщаний», створеного з метою збереження ландшафтних комплексів заплави р. Інгул.

Водночас відповідно до ст. 83 Земельного кодексу України землі під об’єктами природно-заповідного фонду належать до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність.

Судом визнано незаконним та скасовано наказ Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області та зобов’язано повернути земельну ділянку у власність територіальної громади.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині за втручання прокуратури громаді реально повернуто 17 га землі на чорноморському узбережжі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube