Миколаївщина: майже 10,7 мільярдів гривень отримали місцеві бюджети за 11 місяців


16:4611.12.2023

Завдяки злагодженій роботі податківців Миколаївщини та свідомій громадянській позиції платників регіону у січні-листопаді 2023 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області до місцевих бюджетів забезпечено майже 10,7 млрд грн податкових платежів.

Цьогорічні показники надходжень перевищують податкові платежі відповідного періоду 2022 року на 862,4 млн гривень.

Про це повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, передає Інше ТВ.

Варто зазначити, що майже 78,3% у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів посідає податок на доходи фізичних осіб. Так, за 11 місяців поточного року місцеві бюджети отримали майже 8,4 млрд грн ПДФО, що на 3,3% більше порівняно з аналогічним період минулого року. Додатково надійшло ПДФО у сумі 268 млн гривень.

Окрім цього, платники перерахували до місцевих скарбниць єдиного податку у сумі понад 1,2 млрд грн, плати за землю – 706,8 млн грн, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 128,4 млн грн, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 127,9 млн гривень. Саме ці податки є лідерами серед надходжень до бюджетів місцевих громад.

Роман Корнєв висловив сподівання на ефективну співпрацю з бізнес-спільнотою Миколаївщини та високу податкову культуру підприємців області задля забезпечення стабільного наповнення місцевих бюджетів, кошти з яких спрямовуються на благоустрій громад та підтримку Збройних Сил України.

Як повідомляло Інше ТВ, за 11 місяців Миколаївщина забезпечила до зведеного бюджету понад 17 мільярдів гривень податкових платежів



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube