На Миколаївщині суд зобов’язав Радсадівську сільраду забезпечити належний стан укриття для населення


16:5706.12.2023

Рішенням Миколаївського окружного адміністративного суду задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі ГУ ДСНС у Миколаївській області до Радсадівської сільської ради про зобов’язання вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту – протирадіаційного укриття, що розташоване в селищі Радісний Сад.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Установлено, що протирадіаційне укриття, розраховане на 600 осіб, перебуває в неналежному стані, який виключає можливість його експлуатації за призначенням, однак власник приміщення заходів до його ремонту не вживає.

Зважаючи на відверто варварський характер ведення війни, який практикується збройними формуваннями держави-агресора, непридатні до використання укриття, у тому числі сховища та протирадіаційні укриття, яких є вкрай обмаль, становлять загрозу для безпеки життя та здоров’я людей від ризиків, пов’язаних з бойовими діями.

Враховуючи неповноту заходів, вжитих уповноваженими органами влади на цьому напрямку, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом, який було задоволено.

Як повідомляло Інше ТВ, у вересні Миколаївська окружна прокуратура звернулася до адміністративного суду з позовами щодо зобов’язання Радсадівської сільської ради, відділу освіти, культури, молоді споруд та туризму, а також безпосередньо Радсадівського та Зарічненського закладів дошкільної освіти вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриттів населення захисних споруд цивільного захисту, що вбудовані в приміщення дитячих садків.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube