Миколаївський ОЦКПХ МОЗ взяв 13 проб води у Лупарево та Лиманах: є перевищення гранично-допустимої концентрації миш’яку


15:5701.12.2023

Як повідомляло Інше ТВ, в листопаді стало відомо, що в водопровідній мережі Галицинівської громади Миколаївщини перевищена концентрація миш’яку (ДОКУМЕНТ).

Враховуючи публікації ЗМІ щодо наявності миш’яку у питній воді сіл Лимани та Лупареве Галицинівської ТГ, ДУ «Миколаївський ОЦКПХ МОЗ» в листопаді поточного року двічі відібрано 13 проб води для дослідження з водозабірних свердловин та водопровідної мережі.

Сьогодні, 1 грудня, в Миколаївському ОЦКПХ МОЗ повідомили про результати, передає Інше ТВ.

«За результатами досліджень в селі Лимани в 2-х пробах води з 5-ти досліджених концентрація миш’яку перевищувала гранично–допустиму (ГДК) в 1,1 та 1,2 рази. Дві проби води не відповідали нормативам за мікробіологічними показниками.

В селі Лупареве в 3-х пробах з 8 досліджених відмічалося перевищення ГДК миш’яку в 1,7; 2,8 та 3,4 рази, в 4-х пробах – хлориди перевищували гранично–допустиму концентрацію в 1,2 – 1,3 рази, в 3-х пробах загальна жорсткість також вище ГДК в 1,2 – 1,3 рази. Всі досліджені 8 проб води не відповідали нормативам по мікробіологічних показниках.

Про результати досліджень проінформовано військові адміністрації, органи місцевого самоврядування та балансоутримувачів водопроводів», – мовиться в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube