«Збережемо для нащадків»: у Миколаєві відбулися XVI міські відкриті екологічні читання (ФОТО)


14:4227.11.2023

У Миколаєві, в Центральній міській бібліотеці імені М.Л. Кропивницького, відбулися XVI міські відкриті екологічні читання «Збережемо для нащадків».

Захід проходив під патронатом Миколаївського міського голови за підтримки управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА, департаменту ЖКГ міської ради. Організатори заходу – Центральна міська бібліотека імені М.Л. Кропивницького, центр екологічної інформації та культури філії №2 та Благодійний фонд МЕТА «Від спільного бачення – до спільних дій».

Про це повідомили в Миколаївській міськраді, передає Інше ТВ.

Це вже 16 екологічні читання, тож вони мають коло постійних учасників. Серед них – представники державних природоохоронних органів, установ, науковці, студенти, представники комунальних підприємств, закладів та організацій, які опікуються еколого-просвітницькою діяльністю.

Темою цьогорічних читань обрали важливу та гостру проблему для Миколаєва проблему – «Водні ресурси Миколаївського регіону: стан, загрози, перспективи розвитку».

Конференція відбувалася в онлайн форматі, безпосередньо на майданчику модерації були присутні начальниця управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА Олександра Єфименко, начальник відділу водокористування та моніторингу вод Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області Дмитро Єфімов, фахівчиня Центру екологічної інформації та культури філії №2 Ірина Чернова, головна спеціалістка управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОВА Марина Романенко, докторка природничих наук, професорка кафедри екології ЧНУ ім. П. Могили Олена Мітрясова та директорка ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького, голова правління благодійного фонду МЕТА Інга Хоржевська.

Під час роботи учасники конференції напрацьовували найбільш вірогідні шляхи вирішення проблем води на Миколаївщині, її очищення з подальшим транспортуванням споживачам. Стратегічним баченням розв`язання аналогічних питань, і зокрема малих річок у регіоні центральної України, поділились колеги з Вінниччини.

Екологічні читання традиційно продовжаться декадою інших екологічних та просвітницьких заходів. Вони проходитимуть безпосередньо на майданчику Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького та у центрі екологічної інформації й культури бібліотеки-філії №2 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького. Це будуть ігри екологічної тематики та різноманітні майстер-класи.

Як повідомляло Інше ТВ, Українська природоохоронна група видала книгу про повоєнний розвиток природно-заповідного фонду Миколаївщини



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube