Миколаївські тероборонівці: «Hunter»


13:5909.11.2023

Найкоштовніший наш скарб – це люди. Люди, які стали на захист нас і нашої землі.

Із зрозумілих причин зараз ми не можемо назвати їх імена – тільки псевдо. Але разом з пресслужбою 123 бригади Тероборони ЗСУ будемо про них розповідати.

«Hunter»

Миколаївські тероборонівці: «Hunter» 1
Миколаївські тероборонівці: «Hunter» 3

Військовослужбовець на псевдо «Hunter», батько чотирьох дітей, до повномасштабного російського вторгнення працював далекобійником на зерновозі. 24 лютого 2022 року він як раз стояв в одному з портів Миколаєва, в Корабельному районі, здавав зерно.

«Рішення вдягти однострої я прийняв відразу. Я взяв до рук зброю, аби дітей захистити. 25-го числа (25 лютого 2022 року – при.ред.) завіз дружину на роботу, зібрав наплічник і вже о 9.30 стояв у черзі до свого РТЦК. Людей було дуже багато, їх записували і на автобусах везли до частин.

В останньому автобусі мені і ще 11 хлопцям місця не вистачило, і нам сказали, аби ми переночували в Баштанському батальйоні ТрО. Так ми там і залишилися. Пройшовши співбесіду, отримали зброю і своє місце в строю», – згадує «Hunter».

А вже 1 березня до Баштанки зайшла колона російської техніки.

«На нас їхали тентовані «КамАЗи» з особовим складом. В перший «КамАЗ» я весь магазин «висадив», поки міняв, вони вже стріляли по мені, в кофті на згадку залишили дірку від кулі. Бог милував… Ми всі були в цивільному одязі…

Багато їхньої техніки нами було знищено, багато пошкоджено, тягнули ту, що можна було відремонтувати, замальовували «Z», «V». «Натрофеїли» безліч всього.

Ввечері 1 березня 2022 всі зібралися в пункті дислокації батальйону. Адреналін «зашкалює», крепатура «вале», ноги болять. Повечеряли, відпочили, наступного дня вже з новими силами копали окопи, виставляли блокпости», – ділиться спогадами боєць.

17 березня 2022 року вулиця, на які жив «Hunter», була зруйнована росіянами. На щастя, його рідні залишилися живими. Вони всі виїхали, коли церква організувала евакуацію, і служити, як зізнається захисник, стало набагато легше.

«Наприкінці березня 2022-го росіяни хазяйнували в окупованих селах, їздили кадирівці, але ми добряче їх «тріпали» і доходили аж до с. Привільного. Возив розвідників по всій Баштанщині і Снігурівщині, виконували завдання і в Казанківському районі. Якось залишив бойове «Рено кенго» в лісосмузі. Розвідники пішли, я заліг з біноклем моніторити ситуацію. Почався мінометний обстріл, і міна влучила точнісінько в наше «Рено». До Новоукраїнки йшли пішки, звідти нас вже забрали», – розповідає військовослужбовець.

На війні довелося попрацювати і водієм (у березні 2022-го привіз продукти, які зібрав Южноукраїнськ, до Баштанки), і «евакуатором».

«Навесні 2022 року зовсім незнайомі люди попросили вивезти з окупованого села, що на лівому березі Херсонської області, бабусю, маму і доню. Їхав «євробляхою», на блокпосту росіяни запитали, куди я їду, відповів, що «бєгу с Украіни». Документи перевірили, впустили до Херсону, і далі. Зворотний шлях пролягав вже через Снігурівку. Дві доби їхали, боявся натрапити на тих самих росгвардійців. Окупанти за проїзд через блокпост брали гроші. Проїжджав рашистський блокпост, а зуби аж скрипіли, кинути б гранату… Зі сльозами на очах врятовані мені дякували», – згадує військовослужбовець.

«Hunter» чесно зізнається – у відпустці йому важко знаходитись в місцях, де вже забули про війну, де здорових хлопців призовного віку війна обходить і не хвилює. Зовсім інша справа – рідний підрозділ.

«В нашому підрозділі всі побратими, ми всі звикли один до одного, можемо довіряти і прикрити спину. Хлопці вправні, кмітливі і розумні. Був у нас трофейний АГС-17 з розбитим прицілом – пристосувались, відстань вимірювали за допомогою рівня та транспортиру. Результати стрільби були відмінними! Мої побратими – Герої, кращих людей в житті я не зустрічав. Ми сповнені життям і силою, ми маримо Перемогою, і ми переможемо!», – впевнений захисник.

Миколаївські тероборонівці: Chester (ФОТО)

Як пастор став капеланом: історія Євгена Мініна з Миколаєва

Миколаївські тероборонівці: «Вітер»

Миколаївські тероборонівці: «Кузя»

Миколаївські тероборонівці: «Сірко»

Миколаївські тероборонівці: “Іванич”

Миколаївські тероборонівці: «Карта»

Миколаївські тероборонівці: «Воробей» (ФОТО)

Миколаївські тероборонівці: «Машина»

Миколаївські тероборонівці: «FEN» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube