«Homo Ludens-2023» у Миколаєві: літературна сцена з театральним митцем, продюсером і волонтером Михайлом Журавлем (ФОТО)


13:2804.10.2023

3 жовтня на літературній сцені у Центральній міській бібліотеці ім. Марка Кропивницького відбулася зустріч із генеральним продюсером Національного фестивалю театрів «Молоко» в Одесі, Миколаєві, Херсоні, експертом Українського культурного фонду, актором і волонтером Михайлом Журавлем.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді, передає Інше ТВ.

До уваги глядачів була запропонована авторська стенд-ап комедія «Тихо начитаний», присвячена українським письменникам на війні. У виставі згадуються постаті таких літераторів, як Андрій Любка, Мирослав Дочинець, Сергій Дзюба, Артемій Кірсанов, Василь Піддубний, Віталій Запека, брати Капранови, Юрій Журавель.

До показу в Миколаєві комедію «Тихо начитаний» вже побачили глядачі в Україні та за кордоном, повідомили в управлінні з питань культури міськради.

«… Хочу розповідати людям про справжніх героїв, бо вони на це заслуговують. Я хотів би жити в державі, де герої будуть її розвивати, розбудовувати. Й мати шану та повагу від своєї країни…», – зазначив під час спілкування Михайло Журавель.

Свій театр в Одесі з об`єктивних причин митцю довелося закрити та змінити вектор діяльності. Сьогодні пан Михайло вбачає перспективну реалізацію саме на бібліотечних майданчиках театральних проєктів, присвячених творчості літераторів-військових. На його думку, це буде ще одним документальним свідченням злочинів, скоєних країною-агресоркою на території України.

Нагадуємо, що у п`ятницю, 6 жовтня, о 14:00, на фестивальній літературній сцені відбудеться вечір пам’яті поета та воїна Гліба Бабіча. У виконанні імерсивного театру «Б.І.Т.» Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького до уваги глядачів пропонується перформанс на вірші Гліба Бабіча «Тепла лампова хунта». Адреса бібліотеки: вул. Потьомкінська, 143-А.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 жовтня Миколаївський академічний художній драматичний театр відчинив двері для учасників і гостей ХІІ+І Відкритого театрального фестивалю «Homo Ludens» («Людина, що грає»).

Фестивальна програма триватиме по 8 жовтня 2023 року у двох форматах: покази на миколаївській сцені, на базових майданчиках театрів-учасників в Україні та за кордоном (дистанційно).



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube