Миколаївська облрада відмінила своє рішення щодо передачі будівлі колишньої дитячої інфекційної лікарні ЧНУ ім.П.Могили – її виставлять на приватизацію


14:0414.09.2023

Як повідомляло Інше ТВ, в червні 2020 року Миколаївська обласна рада надала згоду «на передачу будівлі по вул. 9-та Повздовжня, 10-а в м.Миколаєві в державну власність до сфери управління МОН з подальшим використанням цього нерухомого майна ЧНУ ім.П.Могили відповідно до його статутних завдань».

Однак це рішення так і не було виконане, тому на 18-й позачерговій сесії Миколаївської облради сьогодні, 14 вересня, депутатам було запропоновано його відмінили.

Про це повідомляє Інше ТВ.

Під час розгляду цього питання начальник УОЗ Миколаївської ОВА Максим Безносенко зауважив, що технічний стан будівлі колишньої дитячої обласної інфекційної лікарні на вул.9-та Повздовжня, 10-а, про яку йде мова, згідно зі звітом обстеження, в 2019 році було віднесено до 4-ї категорії аварійності.

«Скасування цього рішення дозволить розглянути питання щодо включення вище зазначеного об’єкту до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст Миколаївської області, що підлягають приватизації», – сказав М.Безносенко.

Питання були у депутатки Алли Ряжських: чому рішення не було виконане? Максим Безносенко відповів, що до УОЗ Миколаївської ОВА не надходило будь-яких звернень від ЧНУ ім.П.Могили щодо заключення якихось актів чи передачі цієї будівлі до університету.

Депутатка Ольга Григор’єва цікавилась, чи знає Міністерство освіти, ЧНУ ім.П.Могили про підготовку такого проєкту рішення? М.Безносенко відповів, що університет не звертався до УОЗ Миколаївської ОВА щодо цієї будівлі. Але він зможе взяти участь у приватизації будівлі на законних підставах.

 «За» проект рішення проголосували 33 депутати.

При обговоренні питання щодо включення будівлі колишньої дитячої інфекційної лікарні в Перелік об’єктів, які підлягають приватизації, слово взяла депутатка Вікторія Москаленко, за головування якої облрада в 2020 році і проголосувала за передачу ЧНУ ім.П.Могили. Вона закликала не голосувати за включення будівлі до Переліку об’єктів, які підлягають приватизації, бо краще зробити з цієї будівлі шелтер для людей, які залишились без житла, а не виставляти на приватизацію за копійки. Її підтримали депутати Володимир Фроленко, Ольга Григор’єва.

Висловився з цього приводу і народний депутат України Артем Чорноморов. На його думку, під час воєнного стану робити щось в розрізі приватизації – непопулярно. Також він попросив повідомити про засідання приватизаційної комісії – нардеп хоче подивитись, як працює ця комісія.

33 голосами «за» депутати включили цю будівлю до Переліку об’єктів, які підлягають приватизацією.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube