У Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження щодо мешканки, яка принижувала і ображала містян через їхнє спілкування українською мовою (ВІДЕО)


20:0013.07.2023

Під час моніторингу правоохоронці виявили у соціальній мережі допис, у якому автор зазначив, що у Миколаєві жінка на відео принижує на вулиці перехожих через їхнє спілкування українською мовою.

За вказаним фактом слідчі Миколаївського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Як повідомили в поліції Миколаївської області, зараз поліцейські встановлюють усіх учасників події.

Відео в Фейсбук 11 липня розмістив український активіст, а зараз – захисник Ілля Зелінський. За його словами, саме ця жінка почала ображати перехожих які між собою розмовляли українською мовою. Коли у неї намагались з’ясувати, що ж не так з мовою, жінка відповіла: «Я не понимаю твой язык, конченая», намагалась вдарити дівчину і погрожувала, що раз когось викличе.

Як повідомляло Інше ТВ, Скандал у Миколаєві: в містечку «Казка» дітей розважали під пісні російського виконавця (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube