Site icon inshe.tv

На Миколаївщині власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів майже 315 тис.грн. транспортного податку

На Миколаївщині власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів майже 315 тис.грн. транспортного податку 1

Понад 1 мільйон гривень транспортного податку надійшло до місцевих бюджетів Миколаївщини.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Станом на 26 травня 2023 р., із загальної суми транспортного податку 707,5 тис. грн сплатили юридичні особи, решту, а це 314,6 тис. грн, склали надходження від громадян – власників елітних автомобілів. 

Як нагадали в податковій службі Миколаївщини, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2023 році – 2 512 500 гривень). 

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.  

Нагадуємо, що перелік легкових автомобілів Мінекономіки розміщує на своєму офіційному вебсайті щороку до 1 лютого податкового (звітного) року. В цьому році і опублікованому Мінекономіки переліку – 225 моделей марок Porsche, Tesla, Toyota, Land Rover, Lexus, Bentley, Jaguar, BMW та Mercedes-Benz.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині аграрії-«спрощенці» збільшили сплату податків до місцевих бюджетів майже втричі

Exit mobile version