Нещодавно відкрита централізована бактеріологічна клініко-діагностична лабораторія у Миколаєві отримала обладнання від ВООЗ (ФОТО)


15:3024.05.2023

В рамках допомоги ВООЗ централізована бактеріологічна клініко-діагностична лабораторія Міської лікарні №1 отримала сучасне обладнання.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Миколаївської міськради, передає Інше ТВ.

Зокрема, були передані:

– два аналізатора французької фірми «Біомерье», яка вважається золотим стандартом у мікробіології;

– автоматизований мікробіологічний аналізатор «VITEC 3» для ідентифікації мікроорганізмів та визначення чутливості до антибіотиків;

– аналізатор культур крові ВасТ/ALERT 3D, призначений для вирощування культур крові в умовах с постійним моніторингом росту мікроорганізмів.

Начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай разом з представникам Всесвітньої організації охорони здоров’я завітали до лікарні, оглянули лабораторію та отримане обладнання.

Ірина Шамрай наголосила, що саме ця лабораторія є найбільш сучасною у місті та постійно приймає участь у заходах Міжнародної програми CAESAR.

Як повідомляло Інше ТВ, проект цієї лабораторії був розпочатий ще наприкінці 2020 року, і, хоча російське вторгнення призупинило його реалізацію, він був завершений. На базі лабораторії впроваджено близько 30 нових методик діагностики різних інфекцій: ковіду, онкогенного ризику, туберкульозу, грипу, гепатитів В і С, ВІЛу та захворювань, які передаються статевим шляхом. Лабораторія працює на базі Міської лікарні №1, але її послугами можуть користуватись абсолютно всі медичні заклади міста.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube