За Соборну площу. Коренєва будуть судити в Києві


17:1408.05.2023

Справу щодо корупційної схеми, через яку громада Миколаєва зазнала понад 26,8 млн. грн. збитків, 5 травня 2023 року НАБУ і САП скерували до суду. Йдеться про заволодіння бюджетними коштами під час виконання робіт з реконструкції Соборної площі у м. Миколаїв та їх подальшу легалізацію.

Головні підозрювані – заступник мера Миколаєва Сергій Коренєв та колишній заступник директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Олександр Брижатий.

За версією слідства, 2019 року, коли цей департамент оголосив тендер на ремонт Соборної площі у Миколаєві, чиновники у змові з директорами шести приватних компаній забезпечили перемогу наперед визначеного ТОВ, яке й виконало реконструкцію.

Експертиза, замовлена НАБУ, показала, що вартість робіт була завищена на 26,8 млн грн.

Чиновників судитимуть за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу – привласнення майна. Разом із ними обвинувачують шістьох директорів приватних компаній, що брали участь у тендері (один із них – чинний депутат Одеської міської ради), а також засновник приватної компанії.

Дії дев’ятьох осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК України. Чотирьом особам з числа керівників приватних компаній додатково інкриміновано ч. 2 ст. 209 КК України.

У 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на виконання робіт з реконструкції Соборної площі. Як встановило слідство, заступник Миколаївського голови і перший заступник одного з департаментів міськради, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою із шістьома особами — директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері одного наперед визначеного ТОВ, яке і виконало роботи.

У серпні 2021 року детективи НАБУ повідомили про підозру згаданим особам. На початку 2022 року слідство завершили.

За вчинене підозрюваним загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube