На Миколаївщині суд прийняв рішення про повернення державі 8 соток землі РЛП «Тилігульський», наданих в приватну власність


20:3505.05.2023

Березанський районний суд Миколаївської області задовольнив позов Миколаївської окружної прокуратури про визнання незаконним та скасування розпорядження Березанської районної державної адміністрації  та зобов’язав громадянина повернути у власність держави земельну ділянку площею 8 соток  з оціночною вартістю майже 1 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Вказана земельна ділянка, надана у приватну власність громадянину, накладається на землі державного лісового фонду та входить в межі Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський».

Оскільки законодавством передбачена пряма заборона перебування земель вказаної категорії у приватній власності, зазначене стало підставою для звернення прокурора до суду.

Прийняте рішення забезпечить повернення державі земель особливо цінної категорії та можливість подальшого її використання за призначенням.

Як повідомляло Інше ТВ, Знову Коблево і чорноморське узбережжя: громаді реально повернуто ще 0,21 га пляжу, які сільрада віддала у приватну власність



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube