Знову Коблево і чорноморське узбережжя: громаді реально повернуто ще 0,21 га пляжу, які сільрада віддала у приватну власність


16:2720.04.2023

Миколаївська окружна прокуратура вжила заходи до реального повернення у власність територіальної громади земельної ділянки площею 0,21 га вартістю майже 8 млн грн, яка знаходиться у межах пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Як установлено та доведено прокурором в суді, громадянці Коблівською сільською радою надано у власність земельну ділянку (пасовища) для ведення особистого селянського господарства. У подальшому цільове призначення земельної ділянки за рішенням органу місцевого самоврядування було змінено на комерційне призначення для будівництва і обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування та отримано державний акт на право власності.

Водночас, спірна земельна ділянка повністю входить в межі пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря, до якої забезпечується безперешкодний та безоплатний доступ громадян, обмеження такого доступу у будь-який спосіб заборонено законодавством. Земельні ділянки такої категорії можуть перебувати виключно у державній та комунальній власності, що стало підставою для пред’явлення позову до суду.

Суд повністю погодився з позицією прокурора, визнав незаконними та скасував рішення органу місцевого самоврядування, а також зобов’язав громадянку повернути земельну ділянку водного фонду у власність громади.

Наразі окружною прокуратурою забезпечено перереєстрацію земельної ділянки за територіальною громадою, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідний запис. Право приватної власності відповідача (відповідачки) на спірну ділянку припинено.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути державі  1 га узбережжя Коблево, який продали фізичній особі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube