На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути державі  1 га узбережжя Коблево, який продали фізичній особі


17:2407.04.2023

Миколаївська окружна прокуратура у судовому порядку вимагає повернути у державну власність земельну ділянку державного лісового фонду площею майже 1  га вартістю понад 3,3 млн грн, розташовану у селі Коблеве в межах прибережної захисної смуги Чорного моря, яку незаконно передано у приватну власність.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Установлено, що на підставі незаконного рішення органу місцевого самоврядування зазначена ділянка надана громадянину в оренду, а в подальшому продана останньому.  

Однак, надання у власність вказаних земель відбулося з порушенням вимог законодавства України. Зокрема, сільська рада не уповноважена розпоряджатися землями державного лісового фонду, оскільки це є виключною компетенцією органів державної виконавчої влади. Окрім того, земельна ділянка, розташована в межах прибережної захисної смуги Чорного моря та взагалі не може бути надана у приватну власність.

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура пред’явила позов до суду з вимогою скасувати незаконне рішення, визнати недійсними договори оренди та купівлі-продажу та повернути земельну ділянку у власність держави.

Зараз судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

Як повідомляло Інше ТВ, на Миколаївщині ексдепутат облради Юрій Крет підозрюється у перевищенні повноважень – перебуваючи на посаді директора ДП «Баштанське лісове господарство», передав землі державного лісового фонду загальною площею 250 га для вирощування на них сільськогосподарських культур.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube