Уряд виділив 1,5 млрд.грн. на укриття в школах – Миколаївщина отримає 102 млн.грн.


18:5903.05.2023

28 квітня 2023 року постановами Уряду затверджено надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів та облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти. 

Про це повідомляється на Урядовому порталі, передає Інше ТВ.

«За нашими даними, нині близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів. Тож 1,5 млрд грн державної субвенції надійдуть до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів, які навчаються у дистанційному та змішаному форматах. 

Ще 1 млрд грн державної субвенції передбачено на закупівлю шкільних автобусів. Розподіл цих грошей між областями відбувся пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. На сьогодні – це орієнтовно 300 тис. дітей по всій країні», – повідомив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

За рішенням Уряду субвенцію спрямують на придбання шкільних автобусів, зокрема спеціально обладнаних для перевезення маломобільних груп населення, а також на реалізацію проектів, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, реставрацією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту у ЗЗСО.

Шкільні автобуси будуть використовуватися для підвезення здобувачів освіти та педагогічних працівників до закладів освіти, у яких освітній процес організовано за очною та змішаною формою навчання та які обладнанні укриттями. Школи, де освіту здобувають діти з особливими освітніми потребами, мають пріоритетне право на забезпечення автобусами. 

Захисні споруди будуть облаштовані в опорних закладах освіти, де загальна чисельність учнів становить не менше 200 осіб, а інших ЗЗСО — не менше 350 осіб. За рахунок субвенції будуть обладнані захисні споруди у тих закладах освіти, які їх не мають, або мають укриття, які потребують капітального ремонту. 

З виділених коштів Миколаївська область отримає 102 млн. 147 тис.грн. на облаштування укриттів в школах.

Як повідомляло Інше ТВ, Тривають ремонти укриттів у дитячих садках Миколаєва: один заклад показали в Заводському районі (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube