Тривають ремонти укриттів у дитячих садках Миколаєва: один заклад показали в Заводському районі (ФОТО)


09:2803.05.2023

У Заводському районі Миколаєва активно готують до роботи заклад, який прийматиме не лише власних вихованців, а й діток із сусідніх трьох садків. 

Про це повідомляє Миколаївська міська рада, передає Інше ТВ.

Колектив наводить лад у приміщеннях, на прилеглій території та з нетерпінням чекає малечу. Як розповіла директорка Тетяна Олександрівна, до груп повернуться 90 діток, які раніше відвідували садочок, а також вихованці трьох дошкільних закладів району. Працюватимуть поки що групи для дітей 4-6 років. 

“На першому місці, звісно, безпека. Ремонт укриття розпочався 29 березня: вирівняли стіни та стелю, пофарбували, уклали нову плитку, змонтували електромережі та освітлення, у тому числі, аварійне. Сьогодні встановлюють сантехніку, а наступного тижня підрядник облаштовуватиме примусову вентиляцію”, – каже очільниця закладу.

У приміщенні встановлено систему очищення води, яку надали данські партнери. 

Укриття може вмістити біля 200 дітей. 

“Наразі подібні укриття ми можемо влаштувати у 27 дошкільних закладах, 11 із них – вже ремонтуємо. Після того, як отримаємо висновки від фахівців ДСНС щодо кожного окремого закладу, зможемо поступово їх відкривати”, – повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. 

Мер нагадав, що такі сховища в навчальних закладах облаштовують згідно з чіткими вимогами. Зокрема, вони будуть забезпечені електроживленням, штучним освітленням, системами водопроводу та каналізації, двома евакуаційними виходами, примусовою або природною вентиляцією тощо.

Як повідомляло Інше ТВ, В Миколаєві готують бомбосховища в дитсадках і школах. Як виглядає одне з відремонтованих, показав мер (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube