Дві громади з Миколаївської області стали учасниками Мережі з обміну досвідом від U-LEAD


21:0328.04.2023

Працюючи з експертами, команди фінансистів Дорошівської та Южноукраїнської громад напрацюють документи зі створення систем внутрішнього контролю та аудиту в територіальних громадах, які відповідатимуть всім сучасним вимогам бюджетного законодавства.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Днями представники 48 громад з усієї України розпочали роботу в Мережі з обміну досвідом «Діяльність робочих груп зі створення систем внутрішнього контролю та аудиту в територіальних громадах», яку ініціювала Програма «U-LEAD з Європою».

Фінансисти працюватимуть в робочих групах впродовж шести місяців. За цей час учасники відвідають чотири інформаційні сесії та стільки ж тренінгів, а також матимуть індивідуальні консультації з експертами.

З командами громад Миколаївської області працюватиме експерт Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень Олександр Іваніна.

«Питання внутрішнього контролю і аудиту завжди на часі. Ми плануємо разом із громадами напрацювати робочі моделі ефективного контролю бюджетних коштів, в тому числі і контролю за ефективністю їх використання», – розповів експерт.

Радниця з питань місцевих фінансів та управління Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області Олеся Голинська розповіла, що конкурсний відбір був дуже непростим. Наприклад, від громад шести областей Південного ХАБу отримали 185 заявок, з яких були відібрані 12 найкращих та найбільш вмотивованих.

Під час першої зустрічі представники громад поділилися своїми очікуваннями.

Експерти зазначили, що наступна інформаційна сесія відбудеться у травні.

Як повідомляло Інше ТВ, у 2021 році три громади з Миколаївської області відібрали для експертної підтримки у сфері медицини та освіти.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube