На Миколаївщині вже встановлений 101 модульний будинок для ВПО і місцевих мешканців, чиє житло пошкоджено російськими обстрілами (ФОТО)


13:5420.04.2023

Миколаївська область вже отримала від Європейської комісії 468 модульних будиночків з необхідним обладнанням для проживання ВПО та осіб, в яких зруйноване/пошкоджене житло внаслідок воєнних дій.

Станом на 17 квітня, у 8 територіальних громадах Миколаївської області вже змонтовано 101 такий будинок.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА за результатами наради під головуванням заступника начальника Миколаївської ОВА Олександра Трайтлі та за участі Представника Уповноваженого з прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, Ольги Алтуніної, заступника начальника відділу прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії проти України, Департаменту моніторингу додержання прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України, Максима Алексєєнка-Лемовського, директорки Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОВА Оксани Єльчієвої, Представника Секретаріату Уповноваженого Ігоря Віхрова та Представника Регіонального представництва Уповноваженого Андрія Дмитрієва.

Зокрема, модульні будиночки вже встановлені у Галицинівській (20 шт.), Чорноморській (10 шт.), Первомайсьькій (10 шт.), Шевченківській (15 шт.) сільських громадах, Березнегуватській селищній територіальній громаді (20 шт.) Снігурівській (10 шт.), Вознесенській (10 шт.) і Новобузькій (6 шт.) міських територіальних громадах.

Після наради Ольга Алтуніна разом з Оксаною Єльчієвою, Максимом Алєксєєнко-Лемовським, Ігорем Віхровим та Андрієм Дмитрієвим відвідали Чорноморську територіальну громаду, де перевірили поточний стан 10 модульних будиночків, розміщених на території громади, поспілкувались з їхніми мешканцями.

Як додали в Миколаївській ОВА, станом на 18 квітня 2023 р. в Миколаївській області створено 18 806 місць тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, з них 17925 місць зайняті, вільних місць – 881.

Як повідомляло Інше ТВ, за інформацією Офісу Омбудсмана, на Миколаївщину доправили 500 модульних будинків, на Херсонщину – 600.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube