М’яке покарання: суд заборонив 60-річному прибічнику «руського міру» в Миколаєві займати посади в органах державної влади та ОМС


15:1119.04.2023

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Сергієм Медюком постановлено вирок 60-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України.

Про це повідомили в пресслужбі Центрального районного суду м.Миколаєва, передає Інше ТВ.

Судом встановлено, що, використовуючи соціальну мережу «Facebook», обвинувачений, в тому числі в особистому листуванні, висловлював судження, що містять ознаки виправдування та визнання правомірною збройну агресію проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України, дискредитації дій представників Збройних сил України.

Обвинувачений провину у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України, заперечував, зазначав, що є патріотом своєї країни та засуджує збройну агресію рф. Зауважив, що публікації, про які йдеться в матеріалах кримінального провадження, він не виставляв, а лише робив репости.

За результатами розгляду суд дійшов висновку про доведеність у діях обвинуваченого вини, що підтверджується висновками експертиз, іншими дослідженими під час судового слідства письмовими доказами.

За такого, суд постановив визнати останнього винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.111-1 КК України, та призначив йому покарання, в межах санкції зазначеної норми Закону, у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах держаної влади, місцевого самоврядування України та органах, що надають публічні послуги строком на десять років.

Довідково: санкція ч.1 ст.111-1 КК України – публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України, передбачає покарання у виді позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині виявили чергового адепта «руського міру» (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube